Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Misterul intră în scenă !

Balul Sinucigașilor

un spectacol cu holograme, magii şi cu actorii : Șerban Gomoi, Laura Vasiliu, Mihai Marinescu, Ioana Calotă, Răzvan Bănică / Dan Clucinschi, Mike Gheorghiu şi Filip Ristovski

conduşi de regizorul Iulian Furtună
 

 

« La bâlciul de la Babadag, a ajuns odată un imens scrânciob vechi, din lemn. Pe el se urcau tinerii să învârtă roata manejului de care erau agățate lanțurile leagănelor. Sus, la vreo zece metri înălțime, flăcăii mergeau cu picioarele goale pe spițele unei roți mari de lemn, exact cum fac hamsterii… »

 

„Balul sinucigașilor” este spectacolul care se repetă la Teatrul „Nottara” și care va avea premiera la începutul lunii martie. Pentru apropiata întâlnire cu publicul, repetițiile au început încă din prima săptămână a lunii ianuarie. Regia îi aparține lui Iulian Furtună, cel care, marcat de halucinanta întâmplare din copilărie, dă un titlu impregnat de umor negru, piesei pe care o regizează.

În Franța, spectacolul a purtat titlul „Père Nöel est une ordure” și a avut un succes imediat după premiera din 1979, făcându-i celebri pe toți cei șase actori ai trupei Splendid, autori și interpreți.

În 1982, a fost turnat și filmul cu același titlu, având aceeași distribuție. Pelicula s-a bucurat de un succes enorm, a avut mulți fani în rândul publicului francez, iar foarte multe replici culte din acest film sunt în circulație, unele făcând încă parte din clișeele și limbajul curent al francezilor.

În acest moment, actorii sunt pe scenă, la repetiții, în mijlocul lor este regizorul și magicianul care îi învață din meșteșugurile și secretele lui, pentru că ei, actorii, vor face, în spectacol, numerele de magie! Abia li s-au luat măsurile pentru costume, decorul este încropit până va fi gata cel final, iar actorii desfac în zeci de fire orice replică și își creează momentele. Lucrul a început și cu coregraful... și, da, în sala mare a teatrului este un mare șantier.

 

Atenție! Se repetă!

 

 

14 Februarie 2018