Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Daniela Minoiu

Actriţă a Teatrului Nottara din anul 1997, Daniela Minoiu a fost şefă de promoţie la Facultatea de Teatru, secția Arta Actorului, în cadrul Academiei de Teatru și Film, unde a studiat la clasa profesorului Gelu Colceag. Și-a continuat pregătirea cu Seminarul Pedagogic Universitar, apoi a făcut cursuri la Academia de Radio şi Televiziune. De la terminarea facultății și până acum, actrița nu a încetat să se perfecționeze. În 2010, a urmat masteratul în „Intervenţii fundamentale în dezvoltarea personală şi psihoterapie” şi în „Familie şi societate”, în cadrul Facultăţii de Psihologie. A participat, de asemenea, la programe de formare în Marea Britanie, Germania, Franţa în domeniile sociodramă, dans terapie, art terapie şi teatru dans. În 2017, se înscrie la masterul de „Terapie prin artele spectacolului”, în cadrul U.N.A.T.C.

La Teatrul Nottara, datorită pregătirii, multiplelor calităţi interpretative și capacității de a se plia atât pe cerinţele rolurilor comice, cât şi pe ale celor tragice, Daniela Minoiu a lucrat cu regizori importanţi, ca Petre Bokor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Alice Barb, Gelu Colceag, Diana Lupescu sau Tino Geirun. A interpretat personaje cunoscute, dintre care Doamna Peachum în Opera de trei parale de Bertolt Brecht, Mirandolina în Hangiţa de Carlo Goldoni, Ţiganca din Cazul Gavrilescu (după La ţigănci) de Mircea Eliade, Colette din Oscar de Claude Magnier, Prinţesa Maria Bolkonski din Război şi pace de Lev Tolstoi, Isabelle din Doamna nevăzută de Calderon de la Barca, Ingrid din Sărbători fericite de Jean Poiret, Thea din Miresele căpitanului, după Plaut, Ospătărița japoneză din Scenariul de Martin Crimp, Pukița în Burlaci și burlăcițe de Hanoch Levin, Marisa Pitti din Tango, monsieur? de Aldo Lo Castro, Țața Veta din Despre olteni, cu dragoste, după Marin Sorescu, Stăpâna din Provocări inocente (O poveste foarte simplă) de Maria Lado, Zaraza din Asta-i ciudat după Miron Radu Paraschivescu.

Daniela Minoiu a colaborat la mai multe teatre din Bucureşti. La Teatrul Naţional a interpretat Ana din Arca lui Noe de Lucian Blaga, în regia lui Gelu Colceag, rol pentru care a primit Premiul pentru debut remarcabil; la Teatrul George Ciprian din Buzău a jucat Contesa Olivia din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag. A jucat și la Teatrul Ion Creangă, dar și în teatre independente, ca Teatrul Luni de la Green Hours sau Teatrul Româno-American.

Activitatea sa în film şi televiziune este, de asemenea, de remarcat: Păcală se întoarce, regia: Geo Saizescu, Binecuvântată fii, închisoare!, regia: Nicolae Mărgineanu, Hârtia va fi albastră, regia Radu Munteanu, Beţia zăpezii, regia Vali Hotea (producție TVR), Aerisirea, regia: Silviu Jicman (producție TVR), Amantul marii doamne Dracula, regia: Constantin Dicu (producție TVR), Detectivi X, regia: George Dogaru – Prima TV, Narcisa sălbatică – Antena 1, Trăsniţi din NATO – PrimaTV, Fetele marinarului – Antena 1, Nimeni nu-i perfect – Prima TV, prezentator al emisiunii Telemagia – TVRM, prezentator al emisiunii Antologia jocului popular românesc – TVR, prezentator al emisiunii Filoculturali. A participat în emisiuni de divertisment la Antena 1.

Dăruirea, răbdarea şi impecabila tehnică pedagogică au făcut din Daniela Minoiu un priceput şi îndrăgit profesor de artă dramatică. A obţinut Premiul de excelenţă „Cea mai bună profesoara de teatru pentru copii” pentru rezultate pedagogice remarcabile, Marele Trofeu al Festivalului „5 teatre, 5 licee”, pentru spectacolul Profa de la Liceul Marin Preda, Marele Trofeu al Festivalului de teatru pentru copii „George Constantin”, pentru spectacolul O noapte furtunoasă, Marele Trofeu al Festivalului de teatru pentru copii „George Constantin” pentru spectacolul Apolodor, Marele Premiu al Festivalului de teatru pentru copii și adolescenți „Mark Twain” pentru Visul, Premiul publicului la Festivalul de teatru GEFF, Sanremo, Italia.

Este director artistic la Studioul de Arte Scenice şi Vizuale Center Stage și director fondator şi profesor al Şcolii de Actorie pentru copii şi adolescenţi MIDACRIS. Este autoarea programei pentru disciplina „Educaţie dramatică pentru ciclurile primar şi gimnaziu” şi a programului „Modelarea caracterului copilului prin tehnici actoriceşti”.

A susţinut ateliere de comunicare şi dezvoltare personală pentru părinţi („Fii copilul copilului tău”) organizate de Teatrul Ion Creangă, workshop-uri de stimulare a creativităţii, ca Oglinda, pentru copii între trei şi cinci ani, în cadrul proiectului european Small size. Prin intermediul fundaţiei FOC, a coordonat ateliere de comunicare, socializare şi dezvoltare personală pentru o sută douăzeci de copii romi din sectorul 5, cu care apoi a realizat şi spectacolul Lucky day, prezentat pe scena Arcub.

 

Prezentare actualizată în noiembrie 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Hangiţa - Mirandolina
Tango, monsieur? - Marisa Pitti
Provocări inocente - Stăpâna
Noi doi - Sonia
Burlaci şi burlăciţe - Pukiţa
Despre olteni, cu dragoste - Țața Veta / Mama lui Nicolae
Asta-i ciudat! - Zaraza
Mitică Popescu - Didi
Cumetrele - Rose Ouimet