Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Costin Dogioiu şi Cristiana Ioniţă  în spectacolul

Constantin Dogioiu

Născut pe 19 martie 1986, la Bucureşti, Costin Dogioiu este unul dintre tinerii actori care reprezintă pariul pentru viitor al generaţiei din care face parte. 

A absolvit, în 2013, Facultatea de Teatru – Secţia Arta Actorului, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa prof.univ.dr. Adrian Titieni.

Anii de studenţie au fost un laborator, întâlniri-experiment cu roluri din texte importante ale dramaturgiei universale precum: Caliban, din Furtuna, de William Shakespeare, Werle, din Raţa sălbatică, de Henrik Ibsen, Nae Girimea, din D’ale carnavalului, de I.L. Caragiale, Verşinin, din Trei surori, de A.P. Cehov sau Leopold Kopřiva, din Largo Desolato, de Václav Havel, pregătindu-l pentru „confruntările” teatrale de mai târziu, de pe scenele teatrelor profesioniste.

Spectacolul său de licenţă – Clasa noastră, de Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu, povestea impresionantă a maturizării unor tineri aflaţi de-o parte şi de alta a ororilor istoriei, în care a jucat rolul Zygmunt, l-a condus, în 2013-2014, spre colaborarea cu Teatrul Foarte Mic, producţia UNATC fiind inclusă în repertoriul curent al teatrului.

La Teatrul Metropolis este Blându’ tâmplaru' (Leul), în Visul unei nopţi de vară, de William Shakespeare, direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză, iar spectacolele de master de la UNATC l-au readus alături de colegii săi, în montările O noapte furtunoasă, de I.L. Caragiale, regia Radu Gabriel şi Vladimir Anton (rolul Jupân Dumitrache), şi The Chairs&The Lesson, de Eugène Ionesco, regia Valeria Sitaru (rolul The Teacher).

Dintre filmele în care a apărut, face parte şi Poarta Albă, în regia lui Nicolae Mărgineanu, unde l-a interpretat pe caporalul Zaica.

Forţa sa scenică, exuberanţa şi nuanţele artistice pe care caută să le descopere şi să le dezvăluie în fiecare rol sunt precis definite în personajul Viktor, alunecosul şi vicleanul vânător de avere pe care-l interpretează în această stagiune, la Teatrul Nottara, în spectacolul Poker Face, de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică.

 

                                                                                                                        Silvia Năstasie