Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Cristiana Ioniţă

Născută pe 25 octombrie 1990, Cristiana Ioniţă a absolvit în 2014 cursurile masterale ale Facultăţii de Teatru – Specializarea Arta Actorului, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.

Fiecare nouă colaborare profesională este pentru ea o şansă de a învăţa şi îşi urmăreşte actorii preferaţi cu fascinaţia unui discipol curios şi atent. Are sensibilitate, umor, forţă, asemenea personajului Polina Andreevna, pe care l-a interpretat în spectacolul de licenţă – Pescăruşul, de A.P. Cehov, dar, mai ales, are determinarea de a se perfecţiona şi de crea personaje complexe, care să-i pună în valoare şi aptitutdinile pentru muzică şi dans.

Din 2014, face parte din Compania de teatru Passepartout Dan Puric şi în foarte scurt timp de la terminarea studiilor a reuşit să se facă remarcată în mediul artistic bucureştean şi să fie distribuită în filmul Loverboy (regia Cătălin Mitulescu) şi în montări precum: Lilieci de la Pleniţa, adaptare de Ana-Maria Nistor, după Marin Sorescu, regia Valeria Sitaru (2012), That’s amore, regia: Andreea Vulpe, ambele jucate la Godot Café Teatru; Ţarul Ivan îşi schimbă meseria, de Mihail Bulgakov, regia Gelu Colceag, Teatrul Metropolis (2012); Feromonii, de Theo Herghelegiu, regia Cristi Bajora, Teatrul În Culise (2013), Livada de vişini, de A.P.Cehov, regia Gelu Colceag, Teatrul foarte Mic.

Cristiana Ioniţă joacă şi în Înşir'te mărgărite, de Victor Eftimiu, regia Dan Puric, spectacol care a marcat, în aprilie 2015, redeschiderea oficală a Sălii Mari a Teatrului Naţional I.L. Caragiale.

La Teatrul Nottara joacă în spectacolul Poker Face, de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, unde interpretează rolul Pavlinei, personaj pe care îl descrie astfel: “Pavlina este foarte sensibilă, dar, în acelaşi timp, este puternică. A crescut fără tată, iar mama este cea mai bună jucătoare de poker. Ea are forţa să trăiască bazându-se pe propriile puteri. E un rol ofertant, iar spectacolul este o experienţă benefică pentru mine.”

 

                                                                                                                        Silvia Năstasie