Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
În „De trei ori dragoste” (regia: Ulrike Döpfer, foto: Ciprian Duică)

Raluca Gheorghiu

S-a născut în 1979, la Adjud. Între anii 1998 și 2000, a studiat jurnalismul la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, dar căutările ei nu s-au oprit aici. Raluca Gheorghiu a continuat drumul împlinirii profesionale în luminile scenei. Astfel, în 2004 absolvă Secţia „Actorie” a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu. A studiat timp de un an, la specializarea „Actorie” a Facultăţii de Teatru şi Televiziune, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, clasa conf. dr. Miklós Bács.

După absolvire a fost distribuită în spectacole precum: Amintiri despre mine sau Ultimele zile ale trecutei mele vieţi (regia: Mihai Lungeanu), Blues de Arthur Miller (regia: Petre Bokor), Deformaţii, un text colectiv şi Jacques şi stăpânul său de Milan Kundera (regia: Marcel Ţop).

Dintre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului, amintim: Logodnica din Nunta însângerată de Frederico García Lorca (regia: Andreea Vulpe), Ileana Cosânzeana din Înşir-te, mărgărite! de Victor Eftimiu (regia: Alexandru Dabija), Nataşa Rostova din Război şi pace, după romanul omonim al lui Lev Tolstoi (regia: Petre Bokor), Nina Zarecinaia din Pescăruşul de A.P.Cehov (regia: Corina Oprea), Hanna şi Femeia din tripticul De trei ori dragoste (regia: Ulrike Döpfer), Tatiana din Bătrânul de Maxim Gorky (regia: Catrinel Dumitrescu), Mingming din Rinocerul îndrăgostit de Liao Yimei (regia: Mihai Lungeanu).

Trăsăturile ei au recomandat-o pentru rolul de Albă-ca-Zăpada din montarea Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici, o adaptare a basmului Fraţilor Grimm, în regia lui Cornel Todea, la Teatrul Ion Creangă.

Pe scena Teatrul Nottara, a fost Pia, în Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci (2010); Mingming, în Rinocerul îndrăgostit de Liao Yimei, regia: Mihai Lungeanu (2009); Jeanina Schultz, în Blues de Arthur Miller, regia: Petre Bokor (2008); Tatiana, în Bătrânul, adaptare dramatică după Maxim Gorki, regia: Catrinel Dumitrescu (2007); Hana şi Femeia 2, în tripticul De trei ori dragoste, după o piesă japoneză nō, o piesă japoneză Kyogen şi Play de Samuel Beckett, regia: Ulrike Döpfer (2005); Maggie, în Scandal la Operă! de Ken Ludwig, regia: Petre Bokor (2005); Gena, în Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Bobbi, în Ultimul Don Juan, adaptare după Neil Simon, regia: Petre Bokor (2011); Nataşa Rostova, în Război şi pace, adaptare după romanul lui Lev Tolstoi, regia: Petre Bokor (2003); Ileana Cosânzeana, ţăranca şi o vrăjitoare, în Înşir-te Mărgărite! de Victor Eftimiu, regia: Alexandru Dabija (2004). A evoluat, de asemenea, în spectacolul Ritmuri / De dor şi drag, Maria Tănase, în regia Dianei Lupescu (2007).

În 2004, a câștigat Premiul Tânărului Artist, decernat de Primăria Municipiului Bucureşti, în cadrul „Premiile Oraşului Bucureşti”.

Cea mai recentă producție a Teatrului Nottara în care Raluca Gheorghiu evoluează este spectacolul Totul e relativ de Alan Ayckbourn, în regia lui Felix Alexa.

 

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Ultimul Don Juan - Bobbi Michele
Scandal la Operă! - Maggie
Titanic Vals - Gena
Aniversarea - Pia
Fazanul - Clotilde Pontagnac
Fazanul - Clara
Tango, monsieur? - Clelia di Benedetto
DADAnoNON - EA/NoNON
Totul e relativ - Ginny
Mentorul - Gina Wegner
Cumetrele - Pierrette Guérin
Fiul cel Mare - Makarskaia