Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Cristi Juncu

Cristi Juncu

Într-un interviu, Cristi Juncu afirma că este un burghez şi că are preocupări dictate de o structură conservatoare, dorind să trăiască o viaţă confortabilă, cu o familie reuşită, fără revoluţii. De aceea piesele de teatru pentru care optează sunt mai puţin despre marginali, despre revoluţionari sau despre indivizi care vor să întoarcă lumea cu fundul în sus.

Însă, Cristi Juncu este un regizor cu un program ideatic îndrăzneţ, coerent din punct de vedere estetic şi temeinic elaborat. După ani de tatonări, de căutări şi descoperiri, el a devenit un artist elaborat, în ale cărui spectacole se vede şi se aude gândul regizorului pretenţios, atât la nivelul textului dramatic, cât şi la cel al jocului actorilor. Soluţiile sale scenice sunt fie surprinzătoare şi inspirate, fie de o discreţie bine temperată, dar niciodată lăsate la voia întâmplării.

Autor de piese de teatru, traducător, dar şi un talent în adaptarea pentru scenă a textelor dramatice, Cristi face în arta teatrală românească o figură bine conturată, sobră, dar nu lipsită de umor fin, intelectuală, expresivă.

Dan Marius Zarafescu

 

Cristi Juncu s-a născut la 8 ianuarie 1968, în Bucureşti. A studiat regia de teatru la Academia Luceafărul, între 1990 şi 1995, având-o ca profesoară pe Cătălina Buzoianu.

De atunci, a realizat peste cincizeci de spectacole, printre care: Portugalia de Zoltan Egressy, Aproape de John Cariani şi Trilogia belgrădeană de Biljana Srbljanovic la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Conversaţie după o înmormântare de Yasmina Reza, Furtuna de William Shakespeare şi Năpasta de I.L. Caragiale la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, Şcoala nevestelor de Molière la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Bekkanko de Asaya Fujita la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, Butoiul cu pulbere de Dejan Dukovski la Teatrul Sică Alexandrescu din Brasov, Omul hazardului de Yasmina Reza şi Un pic prea intim de Rajiv Joseph la Teatrul Nottara din Bucureşti, American Buffalo de David Mamet, Oraşul de Evgheni Grishkovets, XXL (Fat Pig) de Neil LaBute, Iluzii de Ivan Vârâpaev şi contr(ACT)e de Mike Bartlett la Teatrul Act din Bucuresti, Artă de Yasmina Reza la Teatrul Bulandra din Bucureşti, Edmond de David Mamet, Eden de Eugene O’Brien, Vestul singuratic de Martin McDonagh şi Hoţii (This Lime Tree Bower) de Conor McPherson la Teatrul 74 din Târgu Mureş.