Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Iulian Furtună

Creator original în domeniul megashowurilor vizuale, regizorul Iulian Furtună este absolvent al Academiei de Teatru București, fost actor al teatrului Țăndărică în anii '90, fost discipol si colaborator al mimului Marcel Marceau, Jacques Lecoq si Lindsay Kemp.

Iulian Furtună combină arta gestului, mima și pantomima, magia și marile iluzii, marioneta și teatrul, hologramele, dansul și muzica live, în genuri noi de spectacol: comedii magicale, performance holografic, etc.

Regizor, director artistic și creator de evenimente inedite și surprinzătoare, Iulian Furtună e prezent de peste 20 de ani în teatre dramatice și muzicale importante, săli de concerte, festivaluri, dar și pe platourile de televiziune, unde pune în scenă și joacă frecvent în programe de divertisment, pentru televiziuni ca France2 si Canal+.

Astăzi, spectacolele lui se numără printre evenimentele coproduse și difuzate de către televiziunea națională franceză TF1 și se joacă în cele mai mari săli din Franța și din lume (teatre nationale, Olympia, Zénith, Bercy, Palais des Congres de Paris, National Forest la Bruxelles, Casino de Paris, etc ). Spectacolul "Cheia Misterelor” a totalizat peste 600.000 de spectatori în aproape 7 ani de turneu. RETRO TEMPORIS, spectacol montat pentru compania Dani Lary este, de asemenea, în al 5-lea an consecutiv de turneu,

În decembrie 2017 Iulian Furtuna a creat cu succes un spectacol holografic (cu măsti, acrobație aeriana și iluzionism) la Polul National de Circ de la Amiens, o adaptare după Castelul din Carpati de Jules Verne.

Mulți ani a fost și profesor la diferite universități în Scoția, Franța, Tanzania, Noua Caledonie, în școli de teatru, cinema (EICAR, Paris), dar în ultimii ani s-a dedicat complet scenei și proiectelor personale.