Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

George Constantinescu

George Constantinescu s-a format ca artist în anii 2000, fiind absolvent al Universităţii de Artă Teatrală Tîrgu-Mureş, Specializarea Artele Spectacolului de Teatru – Actorie, clasa Radu Olăreanu. Din 2007 s-a stabilit la București. 

Din 2010, joacă în producții ale Teatrului de Artă București, pe care l-a înființat din pasiune și din credința că arta poate vindeca societatea. Din decembrie 2012 a adus producțiile micii instituții culturale independente pe care o conduce într-un spațiu propriu – sala de spectacole din strada Sfântul Ștefan nr. 21 –, o sală „hand-made”, cum îi place să o numească, dar care oferă tot confortul și toată căldura unei săli autentice, intime, de teatru.

În 2015, performanța din spectacolul Dureri fantomă de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș (rolul Gleb), i-a adus Premiul pentru Cel mai bun actor, la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, iar în 2016 a câștigat Premiul pentru Cel mai bun actor, cu rolul Ivan Vasilievici din spectacolul Cerere în căsătorie de A.P. Cehov.

Dintre cele mai recente producții în care a jucat, amintim: Să-i îmbrăcăm pe cei goi de Luigi Pirandello, regia Dan Lăcătușu, coproducţie Teatrul Nottara – Teatrul de Artă București, 2017 (rolul Alfredo Cantavalle), O noapte pe dos de Xavier Durringer, regia Tudor Țepeneag, 2016 (rolul Clientul), Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, regia Victor Olăhuţ, 2015 (rolul Ivan Vasilievici), Dureri fantomă de Vasili Sigarev, regia Bogdan Budeș, producţie a Teatrului de Artă București, 2015 (rolul Gleb).

A jucat și în filmele 6,9 grade pe scara Richter, regia: Nae Caranfil, 2017, Primul client, regia: Kiki Vasilescu, 2011, Faţa galbenă care râde, scurtmetraj de Constantin Popescu, 2009.