Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Claudiu Goga

Claudiu Goga a absolvit Facultatea de Teatru, specializarea regie, a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, în 1999. A colaborat cu numeroase teatre din ţară precum: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, Teatrul Fani Tardini din Galaţi, Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, Teatrul Ioan Slavici din Arad, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Teatrul de Stat Regina Maria din Oradea.

Dintre textele cărora regizorul le-a dat viaţă în luminile rampei, amintim: Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea de I.L. Caragiale, Şantaj de Liudmila Razumovskaia, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Angajare de clovn de Matei Vişniec, Sinucigaşul de Nikolai Erdman, Delir în doi de Eugène Ionesco, Livada de vişini de A.P. Cehov, După ploaie de Sergi Belbel, Jocul ielelor de Camil Petrescu, Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu, Miss Daisy și șoferul ei de Alfred Uhry, Cină cu prieteni de Donald Margulies, Love stories de Radu F. Alexandru, Pescăruşul de A.P. Cehov, Sex de Roob de Graff, Acasă, în miezul verii de Tracy Letts.

Romeo şi Jeanette de Jean Anouilh (2002), Variaţiuni enigmatice de Eric-Emmanuel Schmitt (2003), Vizitatorul de Eric-Emmanuel Schmitt (2005), Antigona de Jean Anouilh (2008) şi Zeul măcelului de Yasmina Reza (2012) sunt montările realizate de Claudiu Goga, pe scena Teatrului Nottara.

A câștigat numeroase și însemante premii, printre care amintim: Premiul UNITER pentru debut (1999), pentru Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea de I. L. Caragiale,  Premiul Academiei de teatru şi film (1999), pentru același spectacol, Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (2001), pentru Cerere în căsătorie de A. P. Cehov şi Portret de criminal de Slawomir Mrozek, Premiul Ministerului Culturii pentru Revizorul de N.V. Gogol (2000), a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor (2001), pentru Portret de criminal de Slawomir Mrozek, sau, mai recent (în 2013), i-a fost decernat Premiul UnderCloud pentru Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu.

Prezentare actualizată în 2017