Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Karl Baker

Născut în 1972, Karl Baker a urmat între 1990 și 1994 Facultatea de Actorie a Universității Ecologice din București, specializarea „Actorie”, la clasa profesorilor Marcel Iureș și Alexandru Dabija.

Din 1999 a jucat în numeroase spectacole ale Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești: Blind Spot de Yannis Mavritsakis (regia: Radu Afrim), Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare (regia: Theodora Herghelegiu, My Fair Lady de Alan Jay Lerner (regia: Alice Barb), Sinucigașul de Nikolai Erdman (regia: Gelu Colgeag), Când ploaia se va opri de Andrew Bovell (regia: Radu Afrim), Billy din Aran de Martin McDonagh (regia: Cristi Juncu), Suflete moarte, dramatizare de Mihail Bulgakov după N.V.Gogol (regia: Alexandru Dabija), Zidul de Theo Herghelegiu (regia: Theo Herghelegiu), Trei surori de A.P. Cehov (regia: Al. Dabija), Plastilina de Vasili Sigarev (regia: Radu Afrim), Un simplu joc fără urmări de Jean Dell şi Gerald Sibleyras (regia: Ada Lupu), A fi sau a nu fi de Nick Whitby (regia: Vlad Massaci), Nevrozele sexuale ale părinţilor noştri de Lukas Bärfuss (regia: Radu Afrim),  Nebunul şi călugăriţa de Stanislaw I. Witkiewicz (regia: Alexander Hausvater) sau Prețul Iubirii de A.P. Cehov (regia: Alexandru Dabija).

În perioada 1994-1997 a jucat în spectacolul Danaidele de Eschil, în regia lui Silviu Purcărete, la Teatrul Național din Craiova, iar în 2011 a jucat în spectacolul Supermarket, regizat de Theodora Herghelegiu la Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”.

A colaborat cu casele de producție Castel Film, Parafilm/ZDF și Media Pro Pictures. A apărut în filme și documentare: The Dagger and the Crown (Castel Films, regizor: Renzo Martinelli), Born to Raise Hell (producător: Steven Seagal), Mefisto (ParaFilm/ZDF), Cold Mountain (Castel Films, regizor: Anthony Minghella, Out of Season (Media Pro Pictures, regizor: Jevon O'Neill), The Conquest of Constantine the Great (Parafilm/ZDF, documentar), Portretul luptătorului la tinereţe (regizor: Constantin Popescu), Liceenii în 53 de ore şi ceva... (regizor: Adrian Popovici).

De asemenea, Karl Baker a apărut în numeroase reclame TV realizate de Exit Film.

La Teatrul Nottara poate fi văzut în spectacolul Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, care a avut premiera în luna ianuarie 2017.

Prezentare actualizată în 2017