Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Daniela Tocari

Daniela Tocari s-a născut pe 3 noiembrie 1990 şi, după ce a fost elevă a Şcolii de Arte Alexei Stîrcea, din Chişinău, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Arte Octav Băncilă din Iaşi, profilul - arta actorului, la clasa prof. Doina Deleanu, iar apoi a absolvit Facultatea de Teatru, secţia actorie, din cadrul Universităţii de Arte George Enescu, din acelaşi oraş, la clasa prof. Octavian Jighirgiu.

Ulterior, şi-a finalizat studiile masterale la Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, din Bucureşti, la clasa prof. Gelu Colceag.

Este un artist care exploatează toate zonele de expresie teatrală, are o prezenţă scenică intensă şi a abordat mai multe forme de spectacol, inclusiv muzical şi de teatru-dans.  A studiat pianul, baletul şi dansul sportiv şi contemporan, dar şi luptele scenice.  

Printre rolurile jucate la Iaşi, amintim: Troiana, din Troienele, după Euripide, regia Andrei Şerban, la Opera Naţională, Servanta, din Domnul Swedenborg vrea să viseze, regia şi scenariul dramatic Mihai Măniuţiu, Îngeraş, din Pălăria florentină după Eugène Labiche, regia Silviu Purcărete, ambele puse în scenă la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri.

La Teatrul Masca, din Bucureşti, a semnat coregrafia şi a interpretat mai multe personaje în spectacolul Secretul lui Pulcinel, în regia lui Mihai Gruia Sandu, o foarte ingenioasă montare commedia dell’arte. Iar la Teatrul Bulandra joacă în spectacolul Dosarele Bach, un proiect Zoli Toth, pe muzica lui Adrian Enescu, regizat de Alexandru Darie.

Creaţii aparte, îmbinând expresivitatea corporală şi abilităţile vocale, a reuşit în spectacolele lui Răzvan Mazilu: West Side Story (numit şi „manifestul unei generaţii”), muzica: Leonard Bernstein, versurile: Stephen Sondheim, producţie născută în cadrul FNT 2014 – rolul Rosalia, dar şi în showul de cabaret Burlesque – rolul Vegas Von Cartier.

Un alt proiect important îl reprezintă colaborarea cu Emil Bîzgă Jazz Band, ca vocalistă a New Orleans, dar şi participarea cu un recital de poezie în cadrul Emil Bîzgă Quartet Jazz and Poetry, la New York şi Montreal.  

La Teatrul Nottara, în spectacolul Familie de artişti, regia Alexander Hausvater, face parte din echipa de muncitori-artişti care descoperă muzica ruinelor şi ale căror intervenţii spectaculoase transformă spectatorii în actori ai unui spectacol de emoţie împărtăşită.

 

 

Silvia Năstasie