Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Ghighi Eftimie

Face parte din noua generaţie de actori talentaţi, curajoşi, care vor să-şi facă vocea artistică auzită în teatrul românesc. Ghighi Eftimie s-a născut pe 6 noiembrie 1992, a urmat cursurile Liceului de Artă Dinu Lipatti, din Piteşti, la specializarea Muzică, secţia Flaut, iar în 2015 a absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Artele Spectacolului – Actorie, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti.

Experimentează foarte mult, căutările sale purtându-l către profilul artistului complet: cel care cântă, dansează, (se) joacă şi rosteşte cu adevăr şi rost. Ca interpret vocal a făcut parte, în perioada 2007-2012, din Corul Orfeu, din Piteşti, iar între 2010 şi 2012 a colaborat cu Filarmonica din acelaşi oraş. A fost flautist al trupelor Carpatica (2012) şi Emisia 2 (2013), dar şi basist şi backing vocals pentru formaţiile TDM (2010-2011), Fără Vise (2011-2011), The Crossroads (2012-2013).

A compus muzica pentru Spectacol de varietăți, scenariu şi regie Ionuţ Anghel, Godot Café Teatru (2015) – montare în care interpretează rolul Roby; iar pentru muzicalul Câinele Grădinarului  de Lope de Vega, regia: Șerban Puiu (2014) a semnat reorchestrarea muzicală.  

Producţiile UNATC în care a jucat au fost ca nişte laboratoare de creaţie care l-au ajutat să se descopere ca artist. Amintim doar câteva: Pelicanul de August Strindberg, regia Silvia Roman, rolul: Axel; Marisol de José Rivera, regia Marina Diana Hanganu, rolul: Bărbatul cu brioșa; Picnic pe câmpul de luptă de Fernando Arrabal, regia Mădălin Hîncu, rolul: Primul infirmier; K+M+R+L de Mattias Andersson, regia Irina Istrătescu, rolul: Kaj.

La Teatrul de pe Lipscani este Lustragiu în Eternul București, după Constantin Tănase, regia Felicia Dalu;  Motanul Șah și Norișor, în Magie într-un pahar cu apă, scenariu şi regie Ivona Boitan. Iar la Teatrul Naţional din Bucureşti este unul dintre stranii elfi din Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, regia Petrică Ionescu, toate aceste trei spectacole având premiera în 2015.

Spectacolul Familie de artişti, de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, regia: Alexander Hausvater, reprezintă prima colaborare a lui Ghighi Eftimie cu Teatrul Nottara. Aici interpretează rolul unui Muncitor, pentru care fiecare mişcare e dans, fiecare comandă e cântec şi orice privire pretextul unui joc teatral complex, în care spectatorii devin actori.

 

 

Silvia Năstasie