Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Liviu Chiţu

S-a născut pe 22 aprilie 1990, la Buşteni, şi a început să fie pasionat de teatru în liceu, pentru că dorea să facă lucrurile altfel. Cu trupa Oglinzi, a colegiului Mihail Cantacuzino, din Sinaia, a câştigat în 2008, la Ideo Ideis, premiul de interpretare pentru rolul Soldatul, din spectacolul Două suflete de Ilie Călin Mircea.

Făcea astfel primii paşi importanţi într-o „familie ce deschide minţi şi suflete ghidate de aceeaşi pasiune: teatrul”. În 2011, Liviu Chiţu a absolvit facultatea de teatru, iar în 2013 a devenit masterand al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, din Bucureşti – Specializarea Actorie.

În ultimul an de facultate, 2010, a jucat la Teatrul Metropolis şi Teatrul de Comedie în Zvăpăiata, după A.P.Cehov, regia Elena Morar – rolul Alexei Sivorin, iar la Teatrul Luni, de la Green Hours, în Despre viaţa lui Zeze şi adevărul despre moartea sa, de Marius Damian, regia Adrian Tamaş - rolul Nietzche.

În anul care a urmat, a avut şansa să-şi desăvârşească mijloacele de expresivitate scenică, abordând partituri variate şi făcând firesc trecerea între teatrul clasic, commedia dell′arte şi montări neconvenţionale, în spectacole precum:  Elixirul de Mihai Gruia Sandu,  regia Mihai Gruia Sandu, UNATC – rolul Arlecchino;  Grafitti.drimz de Alina Nelega, regia Alina Nelega, Teatrul Odeon – rolul Sorin; Scrooge, după Charles Dickens, regia  Ana Cucu, Teatrul Odeon – rolul Tut;  Dragă Elena Sergheevna de Ludmila Razumovskaia, regia Alexandru Mâzgăreanu,Teatrul de Comedie – rolul Volodea.

Colaborări semnificative a mai avut la Teatrul de Comedie în Înşir'te, după Victor Eftimiu, regia Filip-Iosif Columbeanu – rolul Făt Frumos, 2012 şi Monşer, stăm rău! după I.L.Caragiale, regia Gelu Colceag – Tarsiţele, în 2013; la Teatrul Foarte Mic în Livada de vişini de A.P.Cehov, regia Gelu Colceag, 2013 – rolurile Trofimov / Firs / Gaev; la Teatrul Mic în Visul unei nopţi de vară după William Shakespeare, regia Gelu Colceag, 2013 – rolul Elf.

La Teatrul Naţional I.L.Caragiale, l-a interpretat pe Kiku, în Copii de aruncat după Ryu Murakami, regia Doru Drăgoi, iar în spectacolul Dragoste în 4 tablouri, de Lukas Baerfuss, regia Elena Morar, a jucat patru roluri diferite - salariat al unui hotel, model, poliţist, misionar, ambele montări având premiera în 2014.

În spectacolul independent Tărâmul Basmelor, de Bianca Cenuşă, regia Ciprian Dumitraşcu a avut, în 2013, rolul lui Prâslea cel voinic, iar în anul următor la Palatul Naţional al Copiilor a fost Bertram, în Ondine de Jean Giraudoux, regia Cristina Briciu.

Mărturiseşte că este fascinat de „momentul întâlnirii plecăciunilor celor de pe scenă cu aplauzele celor din sală”, iar în această stagiune, pe scena Teatrului Nottara, îl puteţi aplauda pe Liviu Chiţu în triplu rol,  ca Jean, Victor şi Gerome în isteaţa comedie bulevardieră Fazanul, de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

                                                                                                                                   

                             Silvia Năstasie