Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Dan Clucinschi

Născut pe 9 iunie 1987,Dan Clucinschi a absolvit în 2011 Facultatea de Actorie din cadrul Universităţii Hyperion, din Bucureşti.

În timpul studenţiei a fost Holden, în De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger, Jaques Melancolicul, din Cum vă place, de William Shakespeare, Tom, din Menajeria de sticlă, de Tennesse Williams, Treplev, din Pescăruşul, de Cehov etc.

Caută nuanţele fiecărui rol, decupează clar fiecare mişcare şi îşi dezvoltă în permanenţă tehnicile de expresivitate corporală. Disponibilitatea de joc şi joacă l-au recomandat pentru construcţia unor personaje pline de haz şi culoare în teatrul pentru copii. Zâna zorilor, de Ioan Slavici, Hainele cele noi ale prinţului, după H.C. Andersen, ambele în regia Ilincăi Stihi, Kiki şi Bozo, de Andreea Vălean, regia Peter Kerek, sunt doar câteva dintre spectacolele Teatrului Excelsior, adresate celor mici, în care a fost distribuit. Iar rolul Rudge, din History Boys, de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, l-a făcut cunoscut publicului de adolescenţi al aceluiaşi teatru.

Colaborează şi cu Teatrul Tony Bulandra, din Târgovişte, unde este Horatio, în Hamlet, de William Shakespeare, regia: Kemal Bashar, Donalbain în Macbeth, de William Shakespeare şi Jerry în Tom şi Jerry, de Rick Cleveland. La Teatrul Bulandra, din Bucureşti joacă, în regia lui Andrei Şerban, în spectacolul Ivanov, de A.P. Cehov, iar la Teatrul George Ciprian, din Buzău, în Visul unei nopţi de iarnă, de Tudor Muşatescu, regia Diana Lupescu.

A făcut parte din trupe de improvizaţie şi de teatru independent, din distribuţia mai multor producţii de teatru radiofonic, iar la Teatrul Elisabeta este Comandantul, în Lazăr, de Mihail Gavril, regia Ştefan Ruxanda.

La Teatrul Nottara, în stagiunea curentă, îl puteţi vedea, pe lângă Aprilie, dimineaţa, şi în Comedie de modă veche, de Alexei Arbuzov, regia Vasile Toma (rolul: Timpul).

 

Silvia Năstasie