Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Dani Popescu, Vali Pena şi Dan Bordeianu în spectacolul

Vali Pena

Născută pe 29 august 1975, Vali Pena a absolvit în 1998 Facultatea de Arte, din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, clasa prof. Mihaela Juvara şi Lucia Mureşan, şi este licenţiată în Artă Teatrală la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.

Datorită abilităţilor sale de comunicare, dezvoltate în teatru, s-a implicat şi în promovarea şi organizarea de evenimente culturale.

În anul 1998, a început colaborarea sa cu teatrele din Bucureşti şi din ţară, interpretând roluri în spectacole precum: Scripcarul pe acoperiş, de Joseph Stein, regia Harry Eliad, la Teatrul Evreiesc de Stat ; Ultima birjă... nocturne Caragiale, după I.L. Caragiale, regia Mc Ranin, Don Quijote 2, după Cervantes şi Unamuno, regia Mc Ranin, şi Cine l-a ucis pe Marx, de Horia Gârbea, regia Mc Ranin, toate acestea fiind montate la Teatrul Tony Bulandra, din Târgovişte.

La Teatrul de pe Lipscani a jucat în Rhapsody for all, proiect conceput de Cristian Roman şi Marian Leuşteanu, iar la ARCUB, în Cele două orfeline, după Adolph D’Ennery, regia George Ivaşcu.

În 2014, Vali Pena şi-a făcut debutul pe scena Teatrului Nottara, cu rolul Cleo, o tânără soţie care asistă la degradarea căsniciei ei disfuncţionale, în spectacolul Funcţionarul destinului, de Horia Gârbea, regia Anca Maria Colţeanu.

Silvia Năstasie