Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Ada Navrot si Francisco Alfonsín în spectacolul

Francisco Alfonsín

A absolvit, în 1991, Academia de Artă Dramatică din Cordoba şi a făcut un pre-doctorat la Universitatea din Sevilia. A luat parte la diverse traininguri pentru voce şi mişcare scenică. Încă de atunci colaborează cu teatre din Spania, Anglia şi Franţa. Este membru fondator al Northern Stage Ensemble la Newcastle Playhouse.

A jucat în producţii precum Portocala mecanică, Ferma animalelor, Manifest pentru un nou oraş. Este cunoscut pentru personajul Paco din filmul În lipsa ta, premiat în 2008 la Festivalul Internaţional de Film de la Vancouver. Pentru alte două filme în care a avut rol principal a fost şi co-scenarist: Breşa şi ¡În primul rând!.

Pe de altă parte, el a mai condus diverse workshopuri de mişcare şi teatru: Teatrul, un cod al spaţiului, Introducere în Antropologia teatrului, Pregătirea actorului. Elemente de bază ale unei pregătiri zilnice, Scurtă istorie a necesităṭii scenei. Activitatea lui artistică o cuprinde şi pe cea de coregraf-regizor.

În plus, Francisco Alfonsín a luat parte şi la organizarea unor castinguri de film, precum şi a unor activităţi şi vizite culturale în Jerez, oraşul său natal.

 

Irina Zlotea