Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Sorin Cociş în spectacolul

Sorin Cociş

Născut la Reghin, Sorin Cociş a absolvit, în 1992, Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. Angajat din 1991 în trupa Teatrului Nottara, şi-a câştigat un loc distinct printre colegii săi.

Cariera sa cuprinde roluri importante, în montări ale unor valoroşi directori de scenă. A fost Paşa, în Şantaj de Ludmila Razumovskaia, regia: Dominic Dembinski; Etienne, în Puricele de G. Feydeau, regia: Horaţiu Mălăele;Valere, în Avarul de Molière, regia: Mircea Cornişteanu; Lomov, în Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, regia: Gavriil Pinte; Normal, în Cabinierul de Ronald Harwood, regia: Marel Țop; Padkalesin, în Căsătoria de Gogol, regia: Gavriil Pinte; Lubin, în Soţul Păcălit de Molière, regia: Mircea Cornişteanu; Kica, în Trilogie Belgrădeană de Biliana Srblianovici, regia: Theodor-Cristian Popescu; Inspectorul în Capul de răţoi de George Ciprian, regia: Răzvan Dincă; George Dinu, în Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu.

La alte teatre, a putut fi văzut în rolul Tocilă, în Cum vă place de William Shakespeare, regia: Florin Zamfirescu, Studioul Casandra, sau în rolul Ianache, din Gaiţele de Alexandru Kiriţescu, regia: Florin Zamfirescu, Studioul Casandra şi Teatrul Mic.

Sorin Cociș fost prezent – în roluri principale – pe genericul unor creaţii cinematografice importante: Undeva în Est, regia: Nicolae Mărgineanu (1991), È pericoloso sporgersi, regia Nicolae Caranfil (1993), Domestic, regia: Adrian Sitariu (2012), The Devil Inside, regia: William Brent Bell (2012), Acasă, la tata, regia: Andrei Cohn (2015), Fixeur, regia: Adrian Sitariu (2016), Soldații. Poveste din Ferentari, regia: Ivana Mladenovic (2017). De asemenea, a jucat în seriale de televiziune, cum ar fi În familie (2002), La Urgență (2006-2007), Cu un pas înainte (2008), Umbre (HBO, 2014-2017).

În 1992, i-a fost decernat Premiul al II-lea pentru rolurile Paşa din Şantaj de L. Razumovskaia şi Ianache din Gaiţele de Alexandru Kiriţescu, la Gala Tânărului Actor HOP de la Costineşti.

În stagiunea curentă a Teatrului Nottara, Sorin Cociş poate fi văzut în Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci, Provocări inocente (O poveste foarte simplă) de Maria Lado, regia: Ljupcho Gyorgievski, Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, regia: Alexandru Mâzgăreanu, sau în D-ale carnavalului de I.L. Caragiale, regia: Claudiu Goga.

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Titanic Vals - Spirache
Aniversarea - Helmut von Sachs
Soţul păcălit - Lubin
Drumul spre Mecca - Pastorul Marius
Provocări inocente - Stăpânul
Somnambulism - Boris
Iubirea la oameni - Ivan
D-ale carnavalului - Iordache
Despre olteni, cu dragoste - Finu2’ / Tata lu Bâțu / Leșinatul
În cădere liberă - Deputatul, Preotul, Regizorul, Dumnezeu